airport_transferbarbathtubbusiness_facilitieschild_activitieschildcareconnecting_roomcribsfree_wifigymhot_tubinternetkitchennon_smokingpetpoolresturantski_in_outski_shuttleski_storagesmoking_areaspastar
Sign In
© Matthew Millman
© Matthew Millman
Save to wishlist

Who Wants to Go Wine Tasting at This Amazing Space in Napa Valley?

Picture of Charlotte Luxford
Home & Design Editor
Updated: 7 July 2017
Picture this – a chilled glass of wine in hand, panoramic views over beautiful, unspoilt woodland, the sun on your face… sound good? Visit the newly designed wine pavilions at Quintessa Estate, and this could be a reality. You’ll be treated to the finest wines in the world, in a picturesque Napa Valley setting, thanks to Walker Warner Architects.
© Matthew Millman
© Matthew Millman

In fact, the pavilions are so good that the firm behind the design has been awarded a prestigious Citation Award from the American Institute of Architects San Francisco (AIA SF) for the new Quintessa Pavilions.

© Matthew Millman
© Matthew Millman

The company actually created the original 280-acre Quintessa Estate Winery back in 2003, with this new project designed to replicate the same sensitive approach and connection to its breathtaking surroundings. Walker Warner Architects’ principal Mike McCabe explained: ‘The Quintessa Pavilions embody our belief in the essential connection of design to its context, particularly nature.’

© Matthew Millman
© Matthew Millman

They’ve been cleverly designed to simultaneously connect guests with the landscape beyond, providing uninterrupted views over the estate, while also protecting visitors from the elements, so that they can be used year round.

© Matthew Millman
© Matthew Millman

The 250-square-foot pavilions are nestled discreetly among the oak trees, with materials chosen for their sustainability and ability blend into the natural habitat, weathering elegantly as time passes.

© Matthew Millman
© Matthew Millman

A striking angular design was chosen, with a board-marked concrete wall forming the entry to the pavilion, creating anticipation before the big reveal of the stunning vineyard view. Huge floor-to-ceiling glazing on pivoting doors allows guests to view the estate in all its glory, whatever the weather, while a generous roof overhang provides a protected terrace area made of local stone.

© Matthew Millman
© Matthew Millman

The warm-toned timber ceilings are made of reclaimed Sinker cypress, while bespoke furnishings are created from FSC-certified Afromosi. The landscaping around the pavilions has also been carefully considered, with native grasses planted to help the new additions blend further into the vineyards.

© Matthew Millman
© Matthew Millman