airport_transferbarbathtubbusiness_facilitieschild_activitieschildcareconnecting_roomcribsfree_wifigymhot_tubinternetkitchennon_smokingpetpoolresturantski_in_outski_shuttleski_storagesmoking_areaspastar
Sign In
Sections
Follow Us
© Matt Clayton
© Matt Clayton
add to wishlistsCreated with Sketch.

This House Of Fun Has A Fireman's Pole And Cool Climbing Wall

Picture of Charlotte Luxford
Home & Design Editor
Updated: 2 April 2017
Indulge your inner child and be inspired by the cool and clever ideas in this playful, family-friendly house project that’s just been completed by Scenario Architecture in London. There’s fun for adults and kids alike, from a ‘floating’ library to a fireman’s pole.
© Matt Clayton

Converting a stuffy Victorian house into a cool family-friendly home is always a tricky task, but architects and homeowners Ran Ankory and Maya Carni came up with inventive ways to squeeze the most out of every square inch of space on offer in their new London home, including under the stairs, in the eaves, and in hallways.

© Matt Clayton

“Our children took a central part in developing both the brief and the design of their own bedroom, which resulted in a climbing wall leading to a ‘secret space’ in the eaves of the original house extension,” explains the couple. “And what better way to come back down than by using the fireman’s pole!”

© Matt Clayton

Another space that was cleverly transformed was the vacant space below the lowered living-room area. The pair turned it into a fun and practical kids’ area, with storage units under the stairs, plus a pull-out table and bench for the children to do their homework at – it slots back into the wall to make extra floor space for playing when it’s not in use.

© Matt Clayton
© Matt Clayton

The adults get to have some fun, as well as the kids. A split-level, open-plan living space has a snug reading area opposite a contemporary fireplace, plus a ‘floating’ library leading up to the bedroom floors creates an eye-catching feature.

© Matt Clayton
© Matt Clayton

A window seat in the kitchen area also provides the perfect spot for basking in the sun or for reading a book during the summer months with the glazing open to the garden.

© Matt Clayton

To see more of Scenario Architecture’s projects, click here.

© Matt Clayton