airport_transferbarbathtubbusiness_facilitieschild_activitieschildcareconnecting_roomcribsfree_wifigymhot_tubinternetkitchennon_smokingpetpoolresturantski_in_outski_shuttleski_storagesmoking_areaspastar
Sign In
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
Save to wishlist

This Crane in Copenhagen has been Turned into a Luxury Retreat

Picture of Charlotte Luxford
Home & Design Editor
Updated: 2 August 2017
In true Danish style, this old coal crane in the edgy industrial district of Nordhavn, Copenhagen has been turned into an ultra-minimalist dark den and spa for two – perfect for the ultimate romantic getaway.

Paying homage to its industrial past, ‘THEKRANE‘ has been designed with a striking coal-black interior scheme by design firm Arcgency, which is known for its unique conversion projects.

© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio

The space, concepted by architect Klaus Kastbjerg and master builder Mads Møller, has incredible panoramic views over Copenhagen’s harbour and out to the sea and sky beyond. Despite its moody hue, the interior has a serene and calm feel with a myriad of textures including leather, timber, stone and metal providing tonal and textural interest.

Møller says of the distinctive use of black: ‘There are hundreds of different shades of black. Depending on the time of day, you can see so many subtle nuances.’

© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio

The converted crane has multiple levels, including a spacious reception area at ground level, an entirely glazed meeting room on the first floor called the ‘Glass Box’, a spa area and decked terrace on the floor above, and a private cabin at the very top called the ‘Krane Room’, complete with your very own lounge and terrace.

© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio

Each element of the 50 square-metre Krane Room has been custom made to fit the space, with many clever hidden details and integrated features that make the interiors playful, but also spacious.

The firm says of the design: ‘The interior is constructed so the primary pieces disappear – with the beds, seating and cupboards integrated into wall panels and the functional pieces hidden away. The result is an extra element of discovery, where objects become like sculptures in a stunning still life.’

© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio
© Rasmus Hjortshøj of COAST Studio

For more details on how to book THEKRANE when it opens, email hello@thekrane.dk, or visit the site here.